Digitalisatiewinkel.nl

Over digitalisatiewinkel

Digitalisatiewinkel.nl is een formule opgericht in 2021 en is gevestigd in Goes. Het servicebedrijf is gespecialiseerd in het omzetten van analoge media naar digitale bestanden. Hierdoor gaan analoge foto’s, video’s en audio langer mee en word voorkomen dat deze vergaan. De formule is gericht op de particuliere markt, maar heeft onder haar klantbestand ook zakelijke klanten.

Het doel van digitalisatiewinkel

Het doel van Digitalisatiewinkel is zoveel mogelijk analoge media digitaal omzetten, zodat deze media niet verloren gaat. Analoge media is steeds moeilijker af te spelen en het materiaal waarvan veel analoge media gemaakt is vergaat met de tijd. Hierdoor is veel media al aan het einde van hun levensverwachting.

Digitalisatiewinkel vervult de rol om te helpen met het omzetten van deze media voor zo betaalbaar mogelijke prijzen. Dit weten wij te realiseren door ons uniek ontwikkelde werkproces waardoor veel materiaal sneller en in grotere hoeveelheid verwerkt kan worden. De opgeleverde bestanden worden digitaal aangeleverd en zijn via het internet te downloaden of worden opgeleverd op M-Disc.

Digitalisatiewinkel onderscheid zichzelf van andere digitalisatiebedrijven door bestanden niet langer op te leveren op DVD, maar bestanden rechtstreeks aan te bieden via het internet. Dit vanwege de fragiliteit van het DVD medium en onontkenbare feit dat DVD’s binnen enkele jaren al onleesbaar worden. DVD’s zijn ook steeds lastiger af te spelen op moderne apparaten en hierbij is het nut van media overzetten naar DVD inmiddels in de huidige tijd achterhaald. Verder onderscheid Digitalisatiewinkel zich door onze opleversnelheid, efficientie, hogere kwaliteit van opnames en ons lagere prijsbeleid.

Onze oplossingen

Digitalisatiewinkel digitaliseerd onder andere:

  • Videobanden en videocassettes (VHS, VHS-C, Video8, Hi8, Digital8 en MiniDV)
  • Smalfilm (super8 en 8mm)
  • CD/DVD opnames
  • Fotonegatieven en dia’s
  • Audiocassettes
  • Vinyl platen
  • Floppy’s en diskettes
Scroll to Top